AKUSTİK RAPOR

Akustik Rapor Nedir?

Bina akustik raporu;her türlü binanın kullanım aşamasında insanların yaşam kalitesine etki eden binaların dışından yada içinde kaynaklanan gürültülerin, insanların beden ve ruh sağlığına olumsuz etki eden işitme ve algılama bozukluğu, çalışma düzensizliği, davranış düzensizliği gibi olumsuz etkileri en aza indirmek için 31 mayıs 2017 tarihinde resmi gazetede yayımlanan binaların gürültüye karşı korunması hakkındaki yönetmelik gereği hazırlanan detaylı çizim hesap ölçüm sonuçlarını ve değerlendirmelerini içeren bir dökümandır. AKUSTİK RAPOR BELEDİYELER TARAFINDAN YAPI RUHSATI ALINMA AŞAMASINDA İSTENMEKTEDİR. AKUSTİK RAPOR -TÜM YENİ YAPILACAK BİNALARDA -BODRUM KATI VE ÇATI PİYESİ HARİÇ 7 KATTAN AZ OLAN TÜM KONUTLARDA -TOPLAM İNŞAAT ALANI 2000 M2 AZ OLAN YAPILARDA AKUSTİK RAPOR ZORUNLUDUR. AKUSTİK PROJE -KONUT + TİCARİ OLARAK YENİ YAPILACAK OLAN TÜM BİNALARDA -BODRUM KATI VE ÇATI PİYESİ HARİÇ 7 KATTAN FAZLA OLAN TÜM KONUTLARDA -TOPLAM İNŞAAT ALANI 2000 M2 FAZLA OLAN YAPILARDA -A VE B AKUSTİK PERFORMANSI HEDEFLEYEN YAPILARDA -AKSUTİK TASARIM YAPAILMASI GEREKEN YAPILARDA(SİNEMA,KONFERANS SALONU TİYATRO SALONU KÜTÜPHANE VB.) AKUSTİK PROJE ZORUNLUDUR. Daha fazlası için akustikraporfiyatlari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz

İnsanı her şeyden üstün tutar, ihtiyaçlarına önem verir ve en büyük önceliği veririz. Tüm çalışanlarımızın ve müşterilerimizin mutluluğu için “koşulsuz memnuniyet” prensibi ile çalışırız.

Değişimin gücüne inanç

Değişim ve yenilikler karşısındaki cesaretimizle yeni fikirleri araştırır, destekler ve uygularız. Farklı yetenek ve bilgiler ile şekillenen inovasyon gücümüz sayesinde pazardaki yeni fırsatları tespit eder; bu değişime hızla uyum sağlayarak hareket kabiliyetimizi artırırız.

Sonuç odaklılık

Hedeflerimiz bizim için sonuç değil başlangıçtır. Sonuca ulaştığımız nokta; beklentilerin üzerinde, bir öncekinden daha iyi ve yol göstericidir. Başarma azmi ile güçlenen çalışkanlığımız ve hiç yılmadan ilerlememizi sağlayan bitip tükenmez sabrımız ile hedeflediğimiz sonucu yüzde yüz aşarız.

Kaliteli üretim, kaliteli hizmet

Mükemmellik hedefi ile kalitemizin sürdürülebilirliği için çalışırız. Üretim ve hizmet aşamalarındaki kalite çıtasını sürekli yükselterek standartları biz belirleriz. koşulsuz müşteri memnuniyeti sağlama prensibi ile çalışırız.



TEKNİK RAPOR
Teknik Rapor Nedir?

Yapılar hayatımız için son derece önemli unsurlardır. Kullandığımız yapıların değişen yönetmeliklere ve şartlara göre dayanıklı olup olmadığını bilmemiz can ve mal kaybını önlemek için önemlidir. Teknik rapor binaların veya daha genel anlam ile yapıların, ilgili mevcut yapının kullanım durumunu dikkate alınarak yapının faaliyet alanına uygun olup olmadığı yapının bakanlıkların veya belediyenin yönetmelik ve şartlarını taşıyıp taşımadığını kontrol ederek inşaat mühendisi tarafından hazırlanan belgeler ve raporlardır. Bu konuda görevli olan bilirkişilerin detaylı ve dikkatli incelemeleri sonucunda oluşturulan bu raporlar, bir nevi yapının sağlamlık belgesi olmaktadır. Teknik rapor nerelerde kullanılır? İşyeri açmak, çalıştırmak ve yapının dayanıklı olup olmadığını öğrenmek için belediyelerin, bakanlıkların ve şahısların istemiş oldukları ve yönetmelikte geçen kriterler göre hazırlanması gereken rapordur. • Hastane, Gündüz bakım evleri , Sağlık Ocakları, ve Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar • Okul, Lise, Üniversite , Etüt Merkezi, Kreş ve bunlar gibi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hizmet veren kuruluşlar • Sanat merkezleri • Yeni işyeri kuracak firmalar • Geçmiş tarihte başlanmış ve bitirilmemiş – Yeniden güçlendirme ve ruhsat gereken bir durumda bulunan yapılar Statik Teknik Rapor hazırlanması gerekmektedir. Teknik Rapor Nasıl Hazırlanır? 2018 Türkiye Deprem Yönetmeliğindeki şartlar dikkate alınarak gerekli saha çalışmalar yapılmalıdır. Binaların tüm projeleri ve hesaplamaları incelenir ve bu yönetmeliğe ne kadar uygun olarak hazırlandığına dair bir rapor çıkarılır. Alanında uzman kişiler, binaların sahip olması gereken tüm ayrıntıları dikkate alarak ve binalarda uyulması gereken yapı kurallarına ne kadar uyulduğunu inceleyerek, detaylı teknik raporu oluşturur. Teknik raporu hazırlayacak olan İnşaat Mühendislerinin odasına kayıtlı ve bu alanda yetkilendirilmiş olan kişiler olması gerekmektedir. Her mühendis teknik rapor hazırlamak için yetkili değildir. Rapor hazırlanırken, öncelikle binanın depreme dayanıklı olup olmadığı ve bünyesinde bulundurması gereken özelliklere sahip olup olmadığı gibi konulara dikkat edilmektedir. Daha fazlası için teknikraporlahazirla.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

STATİK

Statik Proje Nedir ?

Statik proje binanın rijitliğinin ölçülmesi, daha basit deyişle binanın yüklere karşı direncinin ölçülmesidir. Gerçekleştirile statik analizlerle ortaya çıkan stabilite problemleri ve kolon yerleşkesinin değiştirilmesi inşaat mühendisleri tarafından sağlanır.


Statik Proje Önemi

Binayı hayata geçirirken büyük öneme sahip ola statik proje binaya tekil yükler altında ve hareketli yükler altında nasıl davrandığı hakkında bilgi vermesi açısından çok önemlidir. Statik proje sayesinde yapıya gelecek yükler, hareketli yükler, kren kuvvetleri ve krenleri fren yükleri belirlenerek, yapının bu yükler altındaki direnci bu sayede bulunur. Statik projesi iyi olmayan bir sistem çökebilir. Çok dikkatli bir biçimde yapılması gereken statik proje deprem yüklerinin belirlenmesinde de büyük rol oynar.

ASBEST
Asbest Raporu Nedir?

WHO Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi’nin Kanserojen Maddeler listesinde yer alan ve insan sağlığı için son derece zararlı bir mineral olan asbest 2010 yılında Türkiye’de yasaklandı. Asbestin ülkemizde kullanımı her ne kadar yasaklanmış olsa da bu tarihe kadar birçok yapı ve malzeme içerisinde kullanılması onun varlığını hala sürdürmesine sebep oluyor. Hayatımızın içerisinde hala bulunan asbestin ortadan kaldırılabilmesi için bazı belediyeler iç işleyişlerinde aldıkları karar neticesinde bina yıkımları için binadaki asbest varlığı ile ilgili yetkili kurumlardan rapor istemektedirler. Asbest raporu olarak geçen bu rapor sayesinde eğer binada asbest varlığı söz konusu değil ise bina ile ilgili herhangi bir işleme başlatılmadan yıkım işlemlerine geçilir. Ancak eğer binada asbest varlığı söz konusu ise bu durumda kurallarına uygun şekilde asbest söküm ve atım işlemleri gerçekleştirilir.

Yıkım için Asbest Raporu Nedir?

İşlenmesi kolay, ısıya dayanıklı, kolaylıkla bükülebilen ve koku yapmayan bir yapıda olan asbest günümüzde kadar birçok binanın çatı kaplamalarında, yağmur suyu borularında, bina içi bölmelerinde ve gemi, uçak, otomobil, ısı ve ses izolasyonunda, inşaatlarda, ısıya dayanıklı tekstil ürünlerinde ve makine konstrüksiyonlarında olmak üzere çeşitli sanayi dallarında kullanılmıştır. Solunum yollarına etki ederek başta kanser olmak üzere çeşitli sağlık problemlerine sebep olan asbestli maddelerin yapı ve malzemelerde bulunması söz konusu olduğunda yıkım öncesi, yıkım sırası ve yıkım sonrası olmak üzere uygulanması gereken kurallar mevcuttur. Yıkım öncesi için ilgili bina hakkında asbest ölçüm ve risk değerlendirmesi yapılır. Bina ya da malzemeden alınan numunelerin ölçüm ve analizleri sonucunda eğer yapıda asbest içeren madde bulunuyorsa asbestin türü, ortamdaki lif sınır değerinin aşılıp aşılmadığı belirlenir ve risk analizi değerlendirmeleri yapılır. Bunun sonucunda asbest söküm işlemlerinin hangi metotlar ile yapılacağı iş güvenliği açısından ne gibi önlemlerin alınacağı (uyarı levhaları, önlemler, çalışma alanının düzenlenmesi vb.) gibi bilgileri içeren bir asbest raporu hazırlanır. Bir diğer adı ile Asbest Envanter Raporu olarak geçen asbest raporu, yıkımı gerçekleşecek binalar için Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik kapsamında hazırlanmak zorundadır.

MİMARLIK

Konut, otel, ticari yapılar, cami, avm ve kamu kullanımı amacı ile oluşturulmak istenen mekanların,kullanıcıların talepleri ve istekleri doğrultusunda yeni nesil mimari çözümlerle hayalinizdeki tasarımları en gerçekçi haliyle sizinle buluşturur. Bünyesinde bulunan tecrübeli kadro ve ileri teknolojisiyle yurt içi ve yurt dışı projelerini başarı ile yürütmekte uluslararası programları ülke standart ve yönetmeliklerine göre kusursuz kullanmaktadır. Kullanıcı deneyimi odaklı yaşam alanları, çevreci konsept tasarımlar, eksiksiz iç tasarım ve dekorasyon ile birlikte yeni nesil mimari çözümler sunmaktadır.